-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12810 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر موسيقي در انسان تأثيري نداشته باشد و آدمي مجبور به بودن در اين مكانها باشد (به اقتضاي موقعيت خانوادگي) و همچنين هيچ تمايلي به اين ابزار نداشته باشد آيا باز هم گناهي مرتكب ميشود؟



در خصوص سؤالي كه بيان فرموديد و داراي چند بخش است نكات زير قابل توجه ميباشد:

1- بنابر فتواي اكثر قريب به اتفاق مراجع عاليقدر، ملاك در حرمت موسيقي مطرب بودن يا نبودن آن است عرفاً، خواه شخص تحريك بشود يا نشود (يعني چه در شخص تأثير داشته باشد و چه نداشته باشد.)

2- بازهمبنابر فتواي اكثر قريب به اتفاق مراجع عاليقدر، رفتن به مجالسي كه انسان ميداند در آن مجلس مرتكب حرام خواهد شد جايز نيست. 2

3- بايد توجه داشت هر عملي (مثل عمل مذكور) كه حرام باشد به هيچ وجه جائز نيست و انسان نميتواند به صرف ناراحت شدن ديگران حتي پدر و مادر از عمل واجبي دست بكشد و يا مرتكب حرامي شود زيرا هدف مسلمان كسب كردن رضا و خشنودي خالق است نه مخلوق، البته مگر ضرورتي پيش بيايد مثل اينكه او را به زور به آن مجالس ببرند و يا مصلحتي در كار باشد مثل اينكه براي امر به معروف و نهي از منكر و جلوگيري گناه به طريق شرعي برود كه در اين دو مورد اشكال ندارد و بلكه گاهي واجب ميشود.

به هر حال استماع موسيقي حرام در انسان تأثير منفي ميگذارد چه انسان مجبور باشد بشنود و چه مجبور نباشد. ولي اگر مجبور باشد بشنود و تمايلي به استماع آن نداشته باشد گناهي براي او نوشته نميشود.

خداوند متعال همه ما را هر چه بيشتر با احكام نوراني اسلامآشنا و عامل بفرمايد ان شاء ا...











منابع و مآخذ :

1- كتاب احكام روابط زن و مرد- سيد مسعود معصومي ص 206

2- مدرك قبل ص 158 و همچنين كتاب مسائل جديد ج 1 ص 65

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.